[2018-10-25] Community Spotlight 1

VIJF TIPS OM DE PLETTERS TE PLETTEN!

26-10-2018 12:00

De eerste confrontatie met de Pletters in hoofdstuk zeven van de eerste wereld kan... lastig zijn. De vijanden hebben een speciale vaardigheid - ze kunnen ook aanvallen als je held aan zijn/haar actie-fase is begonnen. Maar... ze zijn verre van onoverwinnelijk! Min_Minstery, een heel ervaren speler uit onze community, deelt haar beste tips en trucs met je om ze te verslaan.

Hallo jonge Rabbids! Mario + Rabbids Kingdom Battle mag dan vol kleur en plezier zitten, de gevechten zijn niet altijd even makkelijk; en dat geldt al vanaf het begin! Vandaag geef ik je tips voor het winnen van het gevecht waarin je de Pletters voor het eerst ontmoet!

1. Kies de juiste helden voor je team

Ik ben een groot fan van Rabbid Luigi, maar ons bange konijntje mag niet meedoen aan dit gevecht! Ik raad je aan om Mario, Rabbid Peach en Luigi te kiezen.

Voor Mario zijn de twee meest nuttige vaardigheden de grondslag (waarmee je op het hoofd van een vijand kunt springen na een teamsprong) en zijn secundaire wapen (een hamer waarmee hij belangrijke schade in een groter gebied kan aanbrengen).

Bij Rabbid Peach adviseer ik je om haar met maar één vaardigheid uit te rusten, die maar liefst 20 krachtbollen kost: haar tweede kracht waarmee ze alle bondgenoten in de buurt kan genezen. Omdat dit al het tweede gevecht is in het zevende hoofdstuk, zal ze zeker in het begin erg van pas komen!

Voor Luigi moet je zijn secundaire wapen, de Beveiliger, kopen. Hiermee kun je van een nóg grotere afstand aanvallen dan met zijn primaire wapen, en zo vijanden verrassen. Met de 10 krachtbollen die je nog over hebt, kun je de schade vergroten die wordt uitgedeeld bij een hoogte-bonus.

2. Activeer de TactiCam

Als je zo snel mogelijk jezelf in het gevecht wilt storten, zie je deze camera al snel over het hoofd. Maar hij is erg nuttig, zeker als je een vijand voor het eerst ontmoet! Het eerste wat je dus moet doen is de tactische camera gebruiken om meer te weten te komen over de Pletter.

Deze informatie kan erg belangrijk zijn voor het verloop van het gevecht! Je zult zien dat hij 4 tegels kan bewegen, dat hij zich over 4 tegels verplaatst als hij schade ontvangt door één van je helden, en dat hij 60 schade kan toebrengen.

Je vijand leren kennen is heel belangrijk, dus mis die kans niet! Je kunt op deze manier ook goed naar het ontwerp van het level kijken, zo dat je precies kunt zien waar je allemaal kunt staan.

3. Ga naar het hoofdkwartier

Nog eventjes geduld - we gaan zo beginnen aan het gevecht! Voordat we naar voren stormen, moet je de juiste wapens kiezen. Net als bij de andere gevechten is het belangrijk om een goede mix van effecten te hebben. Zorg er dus voor dat je wapens met het honing-effect bij je hebt om de Pletters langzamer te maken, en met het stuiter-effect om ze naar de andere kant van het veld te kunnen duwen. Houd er ook rekening mee dat sommige wapens veel effectiever zijn tegen bepaalde vijanden...

Voor dit gevecht raad ik je aan om de volgende wapens te gebruiken:

[2018-10-25] Community Spotlight 1 - weapons

4. Spring op je bondgenoten

Het doel van dit gevecht is om een zone aan de andere kant van het veld te komen. Het belangrijkste is niet dat je alle vijanden verslaat, maar dat tenminste één teamlid in die zone belandt!

Gebruik rustig de teamsprong om je helden snel het veld over te laten steken. Hiermee kun je het level met een volledig team in minder dan zes beurten uitspelen!

5. Drijf de Pletters uit elkaar

De Pletters zijn erg sterk, en ze hebben twee bewegingsfases: de eerste is als jouw held hen raakt (4 tegels). De tweede fase vindt plaats als zij aan de beurt zijn (4 tegels). De makkelijkste manier om te voorkomen dat jouw held te veel schade oploopt, is door de Pletters heen en weer te laten lopen door de gevechtszone. Hierbij komen de krachten van onze twee loodgieters goed van pas...

Bonus:

Gebruik je vaardigheden

De vaardigheden van Mario en Luigi zijn erg nuttig bij het vechten tegen de Pletters. Denk eraan om ze tegelijkertijd te gebruiken, en zo snel mogelijk, vanaf de eerste ronde:

  • Stel Luigi achter de bakstenen links op, en gebruik zijn vaardigheid
  • Stel Mario achter de bakstenen rechts op en gebruik zijn vaardigheid. Val daarna de Pletters aan< /li>
  • De vijand zal op Mario afkomen, die opnieuw zal aanvallen met zijn kracht
  • De vijand zal stilstaan en opnieuw op Mario afkomen, waarna ze door Luigi's vaardigheid worden aangevallen
  • Gebruik ook zo vaak als je wilt de genezende kracht van Rabbid Peach om je team weer gezond te maken, en gebruik haar schild als ze te dicht in de buurt komt van een Pletter!

Gebruik de instelling Makkelijk

Een game is bedoeld voor plezier, en het is helemaal oké om over te stappen op het makkelijke speltype als het normale niveau te moeilijk is voor je! Hiermee kun je de gezondheid van je helden met 50% laten toenemen, wat heel handig is als je vastzit :)

Recente berichten

[2019-08-09] Summer Games Winners Header

Community-competitie - De winnaars van de Zomer-spelen zijn...

De Zomer-spelen zijn ten einde en de winnaars zijn bekend!

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-08-20] Grand Finals Header

We zijn op gamescom, en het is tijd voor de finale van Mario + Rabbids Kingdom Battle!

De MRKB-wedstrijd bereikt zijn climax op gamescom met een confrontatie tussen de seizoenskampioenen en de wildcards!

20-08-201912:00 PM

Meer info

Season 3 Infographic Header Final

Mario + Rabbids: infographic van de Zomer-spelen

Een kijkje in de mijlpalen en statistieken van de Zomer-spelen.

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-05-09] Rabbids Merge Fan Art Contest Header

Winnaars van de Rabbids Merge Fan Art Contest

Deze getalenteerde leden van de community kwamen als winnaar uit de bus!

12-07-201912:00 PM

Meer info