[2018-11-30] Portrait 1 MarkProductions

Communityspotlight: Portret 1: MarkProductions

30-11-2018 12:00

1) Hoi MarkProductions, kun je jezelf even voorstellen en ons iets meer vertellen over je werk?

Hoi Rabbids-communityteam, ontzettend bedankt dat ik een plekje krijg op jullie website!

Ik ben Mark, of 'MarkProductions', zoals een aantal van jullie mij zullen kennen van diverse plekken op het internet. Ik weet niet beter dan dat ik al mijn hele leven teken, schrijf en creatief bezig ben. Ik teken zowel fanart (waaronder Rabbids!) en zelfbedachte personages. Zo nu en dan werk ik zelfs aan mijn eigen stripreeks 'Ghooost'. Het tekenen van kleurrijke cartoonpersonages in verschillende stijlen is een van mijn favoriete bezigheden, maar ik wil me binnenkort ook bezig gaan houden met korte animaties.

2) In mei heb je ons en de community geïmponeerd met je inzending voor de fanartwedstrijd. Weet je nog wanneer je voor het eerst kennismaakte met de Rabbids?

Het is een cliché, maar ik herinner me het moment dat ik de Rabbids voor het eerst zag als de dag van gisteren. Ik ben bekend met deze personages sinds de eerste teasertrailer voor Rayman Raving Rabbids. De Rabbids zagen er toen wat... zombie-achtiger uit dan tegenwoordig. Ik keek wel even op toen ik de game eindelijk zelf kon spelen en ontdekte dat hun uiterlijk flink onder handen was genomen! Ik heb me altijd afgevraagd wat er met die oorspronkelijke versie is gebeurd, maar ik vind het eindresultaat geweldig. Het blijven natuurlijk maffe Rabbids.

De Rabbids hebben iets wat ze geschikt maakt voor elke situatie, vooral als schurken of antihelden. Rabbids Go Home was met zijn unieke stijl en belachelijke, maar o zo aanstekelijke soundtrack een van mijn favoriete games op de Wii.

Ik ben altijd een groot fan geweest van Rayman en daardoor heb ik de Rabbids denk ik een kans gegeven. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is grappig hoe Rayman en de Rabbids met elkaar verbonden zijn, maar allebei een totaal andere weg zijn ingeslagen. Misschien komen ze elkaar op een dag wel weer tegen!

3) Wat vind je het leukst aan het universum van Mario + Rabbids: Kingdom Battle?

Ik vind de verknipte versie van Mario's universum in Kingdom Battle echt te gek. Het combineert de maffe elementen van de Rabbids met alles we zo goed kennen uit de Mario-reeks. Als je er goed over nadenkt was het universum van Mario altijd al vrij vreemd. Hij gebruikt rioolbuizen als transport en springt op boze (maar eigenlijk heel schattige) Goombas en dat vinden we allemaal de normaalste zaak van de wereld. Misschien passen Mario en de Rabbids daarom wel zo goed bij elkaar!

Mijn favoriete dingen zijn de nieuwe en unieke elementen die zijn geïnspireerd door de Rabbids-serie. Zoals een fantoom dat opera zingt, een winkelwagentjesrace en het schieten met ontstoppers. Ik vind het altijd weer indrukwekkend hoe gamedesigners nieuwe en memorabele ideeën zo goed weten uit te werken!

4) Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dat kan van alles zijn! Vaak zijn het grappige dingen die ik meemaak in het dagelijks leven, videogames en gesprekken met vrienden. Tekeningen van anderen zijn ook een grote inspiratiebron en ik mag ook graag de personages van mijn vrienden tekenen.

Ik geef graag mijn eigen draai aan bestaande figuren. Ik vind het interessant hoe iedereen bepaalde kenmerken van een ontwerp op compleet andere manieren interpreteert en tekent. Iedereen heeft een eigen stijl, al zijn ze zich daar niet altijd even bewust van.

5) Als jij je eigen draai aan de Rabbids mocht geven, hoe zouden ze er dan uitzien? Door welk creatief proces ga je als je met je eigen versie van bestaande figuren op de proppen komt?

Zoals bij elke revisie begin ik bij de concepten van de diverse Rabbids-games. Pas als je een personage in de vingers hebt, kun je er je eigen draai aan geven! Ik zoek een cartoony stijl die aansluit op de expressieve en prachtige animaties in Kingdom Battle en de geschiftheid van de Rabbids zelf. Ik wil nog steeds een grote kleurentekening maken met meerdere Rabbids dus ik moet de onderlinge interactie weten te vangen.

Mijn nieuwe Rabbids-tekeningen verschillen flink van die van vijf maanden terug. En ik ben van plan er nog veel meer te tekenen, dus wie weet hoe ze er in de toekomst uit zullen zien. Ik ben zeker benieuwd hoe mijn stijl zich zal ontwikkelen. De onmogelijke, los zwevende staart blijft in ieder geval. Het slaat nergens op, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik dat rare, onbelangrijke detail niet heel tof zou vinden.

6) We willen dat iedereen in de Rabbids-community je werk ziet en volgt. Waar kunnen ze je vinden?

De meeste voltooide werken plaats ik op mijn DeviantArt-pagina. Daarnaast heb ik een nog vrij nieuw Twitter-account, @RealMarkProd. Daar plaats ik mijn nieuwe tekeningen en exclusieve droedels, en ook veel te veel memes. O, en 'last but not least', ik heb ook een YouTube-kanaal. Sommige van mijn video's gaan over mijn werken, maar je vindt er ook veel gameplayvideo's van mij en mijn vrienden AJ en Jannick, zoals onze gloednieuwe Rayman 2-serie.

7) Welk advies zou je jonge contentmakers meegeven, zodat ze geïnspireerd raken om zelf dingen te gaan maken voor de community?

O joh, ik zou uren kunnen spenderen aan advies aan beginnende kunstenaars, maar ik zal het proberen kort te houden, zodat er nog wat ruimte overblijft op je blog!

Advies aan alle jonge makers: teken wat je leuk vindt. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Ik besef dat er tegenwoordig veel negativiteit is op het internet, maar laat je daar niet door weerhouden en doe de dingen die je leuk vindt. Dus als jij maffe Rabbids wilt tekenen, moet je dat vooral doen!

De lieve mensen van het Rabbids-communityteam zijn zo aardig om fanart met de hashtag #RabbidsFanArt te bekijken, wat een flinke steun in de rug kan zijn voor relatief onbekende kunstenaars. Hoe meer mensen je tekening zien, hoe groter de kans op feedback.

Wat algemene tips: door dingen te tekenen uit het echte leven kun je je eigen stijl ontwikkelen en een goede basis leggen. Samenwerken met vrienden is altijd een goed idee. Er is niks mis met referentiemateriaal, daar maakt elke kunstenaar gebruik van. Het ontwikkelen van een eigen stijl heeft tijd nodig. Verder maakt een goed programma je nog niet tot een goede kunstenaar, er zijn goede handleidingen. Durf buiten je comfortzone te stappen.

Mijn korte versie is langer geworden dan verwacht, maar wel vrij compleet. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze geweldige kans. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst zal brengen voor de Rabbids-serie!

Recente berichten

[2019-08-09] Summer Games Winners Header

Community-competitie - De winnaars van de Zomer-spelen zijn...

De Zomer-spelen zijn ten einde en de winnaars zijn bekend!

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-08-20] Grand Finals Header

We zijn op gamescom, en het is tijd voor de finale van Mario + Rabbids Kingdom Battle!

De MRKB-wedstrijd bereikt zijn climax op gamescom met een confrontatie tussen de seizoenskampioenen en de wildcards!

20-08-201912:00 PM

Meer info

Season 3 Infographic Header Final

Mario + Rabbids: infographic van de Zomer-spelen

Een kijkje in de mijlpalen en statistieken van de Zomer-spelen.

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-05-09] Rabbids Merge Fan Art Contest Header

Winnaars van de Rabbids Merge Fan Art Contest

Deze getalenteerde leden van de community kwamen als winnaar uit de bus!

12-07-201912:00 PM

Meer info