[2019-01-18] Fuposet Spotlight Header

Community-portret #2: Maak kennis met Fuposey

24-01-2019 12:00

Hoi Fuposey! Zou je jezelf willen voorstellen en ons wat meer over jezelf en je werk willen vertellen?

Er valt niet zoveel te vertellen, maar mijn echte naam is Lidia Marlene Gaspar (Marlene voor mijn familie en vrienden) en in de belangrijkste kanalen sta ik bekend als Fuposey! Ik kom helemaal uit Portugal en ik ben een onbekende amateurkunstenaar die af en toe werk deelt, als ik tijd over heb! Ik ben gewoon iemand die van tekenen houdt, en ik ben geïnteresseerd in games, cartoons, en af en toe in het maken van eigen personages.

De meeste mensen weten niet eens dat ik deze dingen teken, meestal houd ik dat voor mezelf! Ik ben eigenlijk nog een kind dat ervan droomt om net zo te worden als de makers van comics of animatieseries die ik bewonder, maar dan op mijn eigen manier. Ik heb altijd getekend, maar ik ben ook begonnen met wat schrijf-experimenten.

We zagen vrij snel dat je een lievelingspersonage hebt... The Phantom heeft een unieke, aansprekende uitstraling, dus we snappen waarom je hem zo leuk vindt. Kun je ons iets meer vertellen over wat je zo interessant vond aan hem?

Ik zag hem voor de eerste keer in de allereerste Gevechtstrailer waarin hij voorkwam. Sindsdien ben ik gecharmeerd van het personage en zijn overdreven gezang over Mario! Het is eerlijk gezegd best moeilijk om één ding te noemen waarom hij mijn aandacht trok, maar een belangrijk deel was absoluut de geweldige zang van Augustin Chemelle. Toen ik hem voor het eerst hoorde, was ik overdonderd door die grote spook-Rabbid die Mario op de kast kreeg met gezang over zijn gewicht, en zelfs door verwijzingen naar Mario Kart! Ik ben zelf gefascineerd door opera-zangers en heb veel respect voor ze. Ik vond Phantom een verfrissende stijl hebben, door de unieke manier waarop hij over Mario zingt! Tel daar zijn prachtige ontwerp bij op, en het superschattige concept van de mix tussen een Rabbid, een Boo en een platenspeler. En dan krijg je een superfijn, prikkelend pakketje dat zo uit een Disney-film komt! Nu ik dit levendige personage ken, kan ik alleen maar hopen dat ik hem nog een keer kan zien in een nieuwe bruisende operette!

Sindsdien heb ik alleen maar geprobeerd om hem zo goed mogelijk te tekenen! En de reacties die ik sindsdien krijg, zijn op z'n minst verbluffend! Ik wil iedereen in mijn omgeving, en mensen die me constant hebben aangemoedigd, echt bedanken. Anders had ik me nooit beseft dat mijn werk zo geliefd was. Ik voel me echt gezegend... Ik heb altijd het gevoel dat ik zo veel meer voor ze zou kunnen doen...

[2019-01-18] Fuposey Phantom

Kun je jouw eerste ontmoeting met de Rabbids nog herinneren?

Ik kende de Rabbids, en het spontane, gekke verhaal waar ze vandaan kwamen, al een tijdje. Maar ik kwam voor het eerst echt in aanraking met de serie toen ik een verjaardagscadeau van een van mijn broers kreeg, heel lang geleden! Ik herinner het me als de dag van gisteren, ik kreeg toen Rayman Raving Rabbids TV Party voor de DS! Ik heb het spel na al die jaren nog steeds, en speel het zelfs nog zo af en toe vanwege de idiote mini-games. Daarna heb ik Rabbids Go Home gespeeld. De muziek van die game is hilarisch en fantastisch. De band die de muziek maakte, heeft ervoor gezorgd dat de game een compleet unieke stijl had! In combinatie met de chaotische gameplay was het echt een belevenis om uit te spelen! De Fanfare Vagabontu band verdient ook echt een compliment!

Denk er niet te veel over na, het moet spontaan zijn: als je drie elementen zou moeten kiezen uit de wereld van Mario + Rabbids: Kingdom Battle, welke zouden dat dan zijn?

Da's vrij makkelijk; de muziek, de werelden en de langzame, ontspannen gameplay! De muziek van Grant Kirkhope brengt de wereld echt tot leven. Het feit dat er een track bestaat waarop hij de Phantom van de Bwahpera zingt, maakt me vrolijk. Ik heb hierdoor ook veel respect voor hem gekregen! Ik ben vooral fan van de langzamere, rustgevende tracks van zijn hand. Maar zijn meer levendige werk geven me ook energie! Ik vind verder de omgevingen en het level-ontwerp slim in elkaar gezet, waarbij in elke hoek dingetjes verstopt zitten. En ik weet dat ik maar drie dingen mag noemen, maar door de humor ben ik echt voor de game gevallen, en door het karakter van elke Rabbid!

Een hoogtepunt vond ik het moment waarop Rabbid-Peach een zonnebloem een lesje gaf. Net als het moment waarop Luigi ziet hoeveel plezier twee Rabbids hebben als ze een setje selfies bekijken... Ik vind dat de DLC-uitbreiding een goede aanvulling hierop is, met nog meer geweldige slapstick-animaties die doen denken aan de goeie ouwe humor van vroeger.

[2018-01-18] Fuposey Mario Phantom

Hoe zou je jouw stijl omschrijven en waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn stijl is voornamelijk gebaseerd op dingen uit mijn jeugd: comics, tekenfilms!... Het is moeilijk om mijn stijl te beschrijven omdat deze een beetje raar is. Maar grappig genoeg komt hij deels voort uit een woede-aanval die ik ooit had! Als ik terugkijk, denk ik dat ik uit een tijdperk kom waarin heel veel inspiratie was. Mijn vroegste herinnering aan inspiratiebronnen zijn de kleine stripboekjes van Scrooge McDuck, Donald Duck, Mickey Mouse, Turma da Mônica en andere kinderboeken. Games vormden ook een inspiratiebron. Mijn eerste digitale kunst was dan ook gebaseerd op een game!

Ik vind bewegende animatie ook erg interessant. Het is een geweldige manier om dingen te vertellen en gevoelens van personages over te brengen. Je moet wel weten wat het juiste moment is om dit soort dingen te laten zien en emoties te gebruiken. Zelfs de kleinste beweging kan de gevoelens van een personage uitdrukken, zonder dat het gevoel te groot wordt uitgebeeld.

We willen graag dat de rest van de community ook je werk kan bewonderen: waar kunnen ze dat vinden?

Iedereen kan mijn werk bekijken via mijn hoofdwebsite DeviantArt en mijn belangrijkste Tumblr-kanaal! Ik heb ook heel recent een Twitter-account aangemaakt waarvan ik beken dat ik hier zo af en toe dingen op spui. Hier vind je van alles, van grapjes tot fan-kunst of werk over mijn personages! Op mijn Twitter of Tumblr post ik meer schetsen. Maar wat mijn belangrijkste werk betreft, dat probeer ik op alle kanalen te zetten met mijn normale stijlbeschrijving. De meest uitgewerkte tekeningen staan op mijn DeviantArt-account! Er kunnen periodes zijn dat ik minder vaak dingen post, maar dat heeft te maken met ouder worden en de grotere verantwoordelijkheden die je dan krijgt!

[2019-01-18] Fuposey Dance

Wat zou je jonge makers van content adviseren als ze dingen gaan creëren voor de community?

Eindelijk is er een moment gekomen waarop ik dit kan delen, en ik kan dit niet genoeg benadrukken! Het lijkt misschien een beetje cliché, maar het is echt waar: wees niet bang om content te delen, doe de dingen die je het liefste zou doen in je leven, deel de zaken die je het mooiste vindt in het leven. En het allerbelangrijkste: geef nooit je dromen op. Ook al brengt het leven je tegenslagen, ga alsjeblieft niet bij de pakken neerzitten en ga door! Wat het ook is: zelfs de gekste, meest wilde dromen komen uit, als je er maar genoeg om geeft! De game zelf bevat hiervan een geweldig voorbeeld. Ik voel namelijk de passie van Davide Soliani, elke keer als ik de game speel. En elke keer word ik daar gelukkig van. Als ik denk aan die keer dat hij complimenten kreeg van meneer Miyamoto, krijg ik ook weer tranen in mijn ogen. Iedereen zou gehuild hebben als zijn of haar idool zou verschijnen en zou zeggen: ik vind jouw werk en jouw passie geweldig.

Wees niet bang om dingen te maken als je bang bent voor de mening van anderen. Het is beter om dingen te delen dan om het nooit te proberen. Of het nou gaat om muziek, kunst, handwerk, schrijfwerk of andere dingen waarbij ook maar een greintje creativiteit komt kijken! Wees nooit bang om iets uit te proberen dat ergens in je achterhoofd speelt! En ook al heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent, denk er dan aan dat iedereen ergens moet beginnen, dat we onvermijdelijk fouten maken, en dat dat okee is. Of het nou gaat om het aanleren van basisvaardigheden, of om iets te doen waar je nu eenmaal gek op bent, dat is meer dan genoeg reden om het te delen en ervan te leren.

[2019-01-18] Fuposey Caroling


Het was echt een eer om met je te praten voor dit interview! Ik hoop oprecht dat het team achter de game zich beseft dat de game erin slaagt om zich te onderscheiden van andere Rabbids-games, terwijl de game ook recht doet aan de personages van meneer Miyamoto's characters én de tekenfilm-achtige, lichtvoetige humor heeft! En jullie ook bedankt voor je tijd!

Recente berichten

[2019-08-09] Summer Games Winners Header

Community-competitie - De winnaars van de Zomer-spelen zijn...

De Zomer-spelen zijn ten einde en de winnaars zijn bekend!

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-08-20] Grand Finals Header

We zijn op gamescom, en het is tijd voor de finale van Mario + Rabbids Kingdom Battle!

De MRKB-wedstrijd bereikt zijn climax op gamescom met een confrontatie tussen de seizoenskampioenen en de wildcards!

20-08-201912:00 PM

Meer info

Season 3 Infographic Header Final

Mario + Rabbids: infographic van de Zomer-spelen

Een kijkje in de mijlpalen en statistieken van de Zomer-spelen.

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-05-09] Rabbids Merge Fan Art Contest Header

Winnaars van de Rabbids Merge Fan Art Contest

Deze getalenteerde leden van de community kwamen als winnaar uit de bus!

12-07-201912:00 PM

Meer info