[2019-02-22] Riley Header

Community-portret #3: Maak kennis met Riley!

22-02-2019 12:00

Hoi Riley! Kun je ons iets vertellen over jezelf en de dingen die je graag doet?

Ik wil jullie allereerst bedanken voor de mogelijkheid om iets meer te vertellen over mij en mijn werk. Zoals jullie weten heet ik Riley, en ik kom uit de Verenigde Staten. Ik ben een jongvolwassene die van cartoons en anime houdt. Ik houd ook van het tekenen van zelfbedachte personages. Ik teken mezelf als een personage dat half vleermuis, half mens is. Misschien herken je haar in een avatar of ander kunstwerk dat ik op allerlei websites heb gezet. Ik heb autisme, en ik zeg dat alleen omdat ik geloof dat dit me een uniek perspectief en een grote aandacht voor detail geeft.

We zien dat je veel talent hebt, en dat er Rabbids voorkomen in je werk! Met welk personage werk je het liefste? Ik vind vooral Rabbid-Kong erg cool!

Toen Mario+Rabbids verscheen, was het Fantoom van de Bwahpera mijn favoriete personage. Ik ben fan van zijn stem, en de manier waarop hij tot leven is gebracht door zijn bewegingen en liedjes. Rabbid-Kong heeft ook een speciaal plekje in mijn hart sinds hij als slechterik werd gepresenteerd in de DLC. Ik vind de manier waarop hij van slecht in goed veranderde mooi, dat maakt hem voor mij nog specialer. Ik kreeg inspiratie om hem te tekenen vanwege het feit dat hij cool is en ervan houdt om leuke dingen te doen.

[2019-02-22] Art by Riley 01

Wanneer ontmoette je de Rabbids voor het eerst?

Ik zag de Rabbids voor het eerst toen ze in 2006 naast Rayman verschenen. Ik kreeg de spellen Raving Rabbids 2 en TV Party voor de Wii als cadeau, en die vond ik allebei erg leuk. Ze waren heel leuk om te spelen! Daarna duurde het een hele tijd voordat ik de Rabbids weer zag, maar sinds de verschijning van Mario + Rabbids ben ik echt van ze gecharmeerd geraakt. Dankzij de game vind ik ze nu heel schattig en grappig. Ik hou met heel mijn hart van ze!

Wat vind je zo interessant aan Mario + Rabbids: Kingdom Battle?

Toen ik Mario+Rabbids: Kingdom Battle voor het eerst zag, leek het me heel leuk om te doen. De muziek van Grant Kirkhope was ook fenomenaal, en het past zo goed bij het spel! Ik heb genoten van de tussenfilmpjes en personages, omdat ze grappig en hartverwarmend waren. Ik hoop dat iedereen de game speelt en er net zoveel van geniet als ik!

[2019-02-22] Art by Riley 02

Wanneer begon je met het maken van kunst, en hebben games altijd een rol gespeeld in je werk?

Ik wil niet arrogant klinken, maar ik heb altijd talent gehad voor tekenen. Mijn werk viel al op in de kleuterklas. Toen ik ouder werd en via school tekenles had gekregen, was mijn werk te zien in plaatselijke exposities. En ook op een kalender van het schooldistrict waar ik naartoe ging. Naarmate mijn interesse in games groter werd, had dat invloed op mijn kunst en maakte ik werk waarin mijn favoriete games een rol speelden.

Je maakt fantastische knuffelbeesten! Hoe lang doe je erover om ze te maken? Het detail van je Fantoom- en Rabbid-Kongknuffels is geweldig!

Toen ik ongeveer 15 was begon ik met naaien, en maakte ik cadeautjes voor vrienden en familie. Ik word rustig van werken met naald en draad, het is een van mijn hobby's. Ik maak gebruik van allerlei afbeeldingen van personages die ik leuk vind, en maak er dan knuffels van. Alle knuffels maak ik met de hand, zonder patroon. Ik maak ze letterlijk doordat ik een beeld in mijn hoofd krijg, en vervolgens beginnen mijn vingers te bewegen.

Over de Fantoom heb ik bijvoorbeeld 3 à 4 dagen gedaan, elke dag werkte ik er een paar uur aan. Leuk om te horen dat mensen ze mooi vinden, bedankt voor het compliment!

[2019-02-22] Plushie by Riley

Op welke plekken kan de community jouw werk het beste zien?

Je kunt me vinden op DeviantArt, en ik deel ook werk via Twitter. Mijn gebruikersnaam op DeviantArt is DrawingStar12, en mijn Twitter-gebruikersnaam is PinknWhiteBat12. Ik ben ook te zien op YouTube. Daar deel ik andere creatieve manieren om mezelf te uiten. Mijn gebruikersnaam op YouTube is SuperShark415. Die naam heeft mijn moeder bedacht. Het is haar oude account, ze is ermee gestopt omdat ze niet wist hoe het werkte! Mijn moeder vindt het niet erg dat ik dat vertel.

Nogmaals bedankt voor deze mogelijkheid, en voor het feit dat jullie zo'n prachtige, inclusieve organisatie zijn. Het betekent heel veel voor me!

Recente berichten

[2019-08-09] Summer Games Winners Header

Community-competitie - De winnaars van de Zomer-spelen zijn...

De Zomer-spelen zijn ten einde en de winnaars zijn bekend!

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-08-20] Grand Finals Header

We zijn op gamescom, en het is tijd voor de finale van Mario + Rabbids Kingdom Battle!

De MRKB-wedstrijd bereikt zijn climax op gamescom met een confrontatie tussen de seizoenskampioenen en de wildcards!

20-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-05-09] Rabbids Merge Fan Art Contest Header

Winnaars van de Rabbids Merge Fan Art Contest

Deze getalenteerde leden van de community kwamen als winnaar uit de bus!

12-07-201912:00 PM

Meer info

Spring Games Infographic Header

Mario + Rabbids: infographic Lentespelen

Laten we de getallen van het geweldige tweede seizoen bekijken!

10-07-201912:00 PM

Meer info