[2019-04-29] Rik Interview Header

Community Focus - Rik, winnaar van het eerste kampioenschap

29-04-2019 12:00

Hey, Rik! Allereerst, bedankt dat je deze bonusuitdaging in elkaar hebt gezet voor de Lente-spelen. Was deze uitdaging je eerste ingeving of heb je meerdere ideeën tegen elkaar afgewogen?

Hallo! Graag gedaan. Als eerste wil ik zeggen dat het een enorm privilege was om mee te mogen doen aan de Winter-spelen in Parijs; het was een geweldige ervaring! Enfin, de details van de uitdaging zijn een aantal keer gewijzigd; ik heb onder andere geëxperimenteerd met een eindbaas op tijd. Ik heb ook geëxperimenteerd met nul-schade runs, maar het Fantoom is veel te goed in wat hij doet! Er zijn weinig plekken op de map waar hij je niet aan kan vallen. Ik wist van tevoren al dat het gevecht in twee beurten gewonnen kon worden, dus ik begon daar. Vanuit die basis heb ik de uitdaging opgebouwd.

Wat vind jij, als deelnemer, het beste aspect van het werken in seizoenen? Wil je graag iets veranderd zien in de aankomende seizoenen?

Het aantal uitdagingen met één verhogen elk seizoen is een grote plus. Hierdoor heb je veel meer discussie in de community, wat alleen maar goede dingen voort kan brengen. In het kader van de uitdaging vond ik het vaak leuker naar mate een uitdaging obscuurder werd en meer eisen aan je stelde. Missies uit het spel waar ik al bekend mee was, werden hierdoor weer anders en uitdagender, wat het ook een stuk spannender maakte. Ik zou graag zien dat er een soort klassement wordt geïmplementeerd. Ik begrijp dat dit misschien niet mogelijk is, maar alles wat gezonde competitie uit kan lokken, zij het met scores of tijd, zou geweldig zijn. Het zou een plek zijn waar spelers resultaten kunnen bewaren en vergelijken.

Is de uitdaging er een die je eerder zelf hebt geprobeerd of is het iets nieuws waarvan je benieuwd bent hoe de community het aan zal pakken?

Het is gedeeltelijk iets wat ik zelf al had geprobeerd. Om mezelf uit te dagen terwijl ik Mario + Rabbids: Kingdom Battle speelde heb ik het mijn persoonlijke missie gemaakt om alle levels uit te spelen in zo weinig mogelijk beurten. Daardoor wist ik dat de eindbaas verslagen kon worden in slechts twee beurten, en met deze kennis heb ik gepoogd een spannende uitdaging te maken!

Mijn prioriteit was om zeker te weten dat de uitdaging voltooid kon worden bij elke poging, zonder dat geluk er aan te pas hoeft te komen. In essentie was het doel om spelers een puzzel te geven waarvoor ze enkel een gepaste oplossing nodig hebben. Ik wilde ook niet dat er maar één strikte oplossing zou zijn. Het moest flexibel genoeg zijn om het leuk te houden, maar specifiek genoeg om uitdagend te blijven. Hopelijk geeft de sensatie van het puzzelen de spelers een goede roes!

Omdat de uitdaging vrij lastig is wilde ik een verplicht team gebruiken, en dit werd tegelijkertijd een restrictie en handreiking. De moeilijkheidsgraad wordt hoger, maar er is ook een garantie dat het opgelost kan worden met deze personages, waardoor het de spelers een duwtje in de goede richting geeft. Je zult moeten werken met je beperkingen.

Wat was voor jou, als finalist van het kampioenschap, het meest uitdagende onderdeel van Seizoen Eén?

Het moeten wachten op de volgende uitdaging! Maar daarnaast was het de exclusieve Discord-uitdaging: 'Roep van de Sorbetberg'. Door de algehele beperking op wapengebruik was ik nogal verbouwereerd, en daar kwam nog bij dat je een bepaald aantal vijanden moest verslaan voordat een nieuwe verscheen. Het was de moeilijkste uitdaging van Seizoen Eén, maar ook de leukste!

Heb je tips of advies voor de spelers die zelf wellicht de finale zullen halen dit seizoen?

Probeer zo veel mogelijk combinaties van personages voordat de competitie begint; experimenteer ook met de vaardigheden die je minder liggen. Ik heb een tijdje geprobeerd om het perfecte team samen te stellen op papier, om er vervolgens tijdens wedstrijdjes tegen mijn vrouw achter te komen dat het team helemaal niet werkte als een team, maar als drie individuen. Andere personages waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou gebruiken, werden uiteindelijk mijn favoriete keuzes. Je leert een personage pas echt kennen wanneer je hem gebruikt tegen een echte tegenstander, of als het personage tegen je wordt gebruikt.

Om af te sluiten is het belangrijkste dat je plezier hebt! Het was een geweldige ervaring. Het team was fantastisch, net zoals onze tegenstanders. Iedereen had zijn eigen unieke verhaal waardoor ik een aantal hele speciale mensen heb ontmoet.

Recente berichten

[2019-08-09] Summer Games Winners Header

Community-competitie - De winnaars van de Zomer-spelen zijn...

De Zomer-spelen zijn ten einde en de winnaars zijn bekend!

09-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-08-20] Grand Finals Header

We zijn op gamescom, en het is tijd voor de finale van Mario + Rabbids Kingdom Battle!

De MRKB-wedstrijd bereikt zijn climax op gamescom met een confrontatie tussen de seizoenskampioenen en de wildcards!

20-08-201912:00 PM

Meer info

[2019-05-09] Rabbids Merge Fan Art Contest Header

Winnaars van de Rabbids Merge Fan Art Contest

Deze getalenteerde leden van de community kwamen als winnaar uit de bus!

12-07-201912:00 PM

Meer info

Spring Games Infographic Header

Mario + Rabbids: infographic Lentespelen

Laten we de getallen van het geweldige tweede seizoen bekijken!

10-07-201912:00 PM

Meer info